Voorstellen

Hallo!

Ik ben Aline Scheper-Dolfing en sinds de oprichting in 2013 trotse eigenaar van kinderopvang op de boerderij, De Speuldeel!

Samen met mijn man Roel Jan en mijn dochter en zoon woon ik voor onze kinderopvang. Ik ben opgegroeid bij mijn ouders op een boerderij. Vanaf kinds af aan gespeeld op de boerderij, genoten van de vrijheid, natuur, buitenlucht en alle werkzaamheden die er gedaan moesten worden op de boerderij

Mijn jeugd op de boerderij heb ik altijd als een verrijking gezien en gevoeld. Dit gevoel van vrijheid, het zien groeien van planten, het verzorgen van dieren, het spelen in de natuur gun ik alle kinderen.

Nu ik niet meer wekelijks op de groep sta kom ik nog wel dagelijks over de vloer om te genieten van de blije koppies van de kinderen! Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening.

Ik hoop jullie te ontmoeten op De Speuldeel!


Moi, ik ben Roel Jan Scheper en ben ‘de boer’ op De Speuldeel.

Dagelijks ben ik werkzaam op mijn akkerbouw en pluimveebedrijf die op hetzelfde adres als De Speuldeel is.

Hier op deze fantastische plek heb ik bijna mijn leven lang al gewoond.

Sinds 2013 hebben we ons bedrijf uitgebreid met een kinderdagverblijf, waar ik elke dag nog blij van word.

Hier heb ik verder geen actieve functie, behalve dat ik de klus en onderhoudsdienst ben en natuurlijk ‘de boer’. Dagelijks kom ik wel even bij de kinderen kijken en nog leuker is het als ze bij mij in de schuur komen kijken.


Hallo! Mijn naam is Corien Hooiveld. Samen met mijn man, twee zoons en enkele huisdieren wonen wij in het gezellige Oosterhesselen. Mijn man en ik vinden het heerlijk om in het voorjaar en de zomer motor te rijden. Daarnaast aanrommelen in onze grote tuin vinden wij ook erg leuk, met hulp van onze jongens. In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten of lekker wandelen en gezelligheid met vrienden en familie knap ik ook van op! 

In 2010 ben ik afgestudeerd als pedagogisch medewerker en heb daarna nooit meer de kinderopvang verlaten. In de begin jaren heb ik bij verschillende organisaties gewerkt, maar bij De Speuldeel het langst en vanaf het begin. Het bevalt goed! 

Wie weet tot ziens bij De Speuldeel!


Hoi, ik ben Heleen Dijkstra-Mulder, geregistreerd partner met Ronald. Samen hebben we een zoon en een tweeling. In 2016 ben ik bij de Speuldeel komen werken, waar ik op alle groepen werkzaam ben.

De afwisseling tussen de baby’s, peuters en BSO-ers houdt mij scherp en actief. De prachtige werk locatie, de ruimte om ons heen en de gebeurtenissen met de dieren en het loonwerk wat we samen met de kinderen mogen beleven geeft mij echt een verrijking in mijn vak. Creativiteit, spelletjes en een rollenspel spelen zijn dingen die ik naast mijn werk ook erg leuk vindt om te doen.
Van je hobby je werk maken… of van je werk je hobby maken! Het is maar net hoe je het ziet! Het geeft mij energie en plezier! Tot snel!


Mijn naam is Herma Hermsen en samen met mijn partner en twee kinderen (Danny en Jordy), wonen wij in Emmen.

Omdat mijn kinderen al wat ouder zijn, geniet ik intens van de kinderen die bij ons op het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de BSO komen. Ik vind het heerlijk dat ze zo puur en oprecht zijn en gewoon vragen wat ze willen weten.

Bij De Speuldeel staat ontdekken en jezelf zijn voorop, iets wat ik zelf ook heel belangrijk vind.
Je kunt mij vinden op kantoor, maar ik kom ook regelmatig op de groep om de kinderen gedag te zeggen of om samen met de kinderen te lunchen.


Mijn naam is Janneke Wiechers-Dolfing. Samen met mijn man, Mathijs Wiechers, en onze twee dochters wonen we op een melkveebedrijf in Westerbork met ongeveer 160 melkkoeien en 90 stuks jongvee.

Daarnaast hebben we een hond, een aantal poezen en twee schapen.

In mijn vrije tijd wandel ik graag met de hond, houd ik van tuinieren en vind ik het leuk om activiteiten met mijn dochters te doen. Ook zit ik op tennis en tafeltennis.

Voordat ik bij de Speuldeel kwam werken ben ik 12 jaar werkzaam geweest in het onderwijs.

Ik geniet op mijn werk van de kinderen om me heen. Als ik zie hoe ze zich in een prachtige omgeving op hun eigen wijze kunnen ontwikkelen word ik daar helemaal blij van!

Daarnaast hebben we een fijn team en staat werkplezier bovenaan!Mijn naam is Miranda Lubbers, ik woon in Schoonebeek, ben getrouwd met Herman en samen hebben we twee zoons, Niek en Tijn. Ik hou van lezen, tuinieren, fietsen, winkelen maar vooral van gezelligheid.

Werken met kinderen is altijd al een droom van mij geweest maar helaas was dat er nooit van gekomen. Toen onze kinderen ouder waren heb ik besloten om een opleiding te gaan volgen en dat is toen de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker geworden. Mijn stageperiode mocht ik hier op De Speuldeel volgen en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Vanaf dag één voelde ik me hier helemaal thuis en het werken met kinderen is het mooiste wat er is! 

In augustus 2022 heb ik eindelijk mijn diploma behaald en nu ben ik weer terug op De Speuldeel! 


Hallo allemaal! Een deel van de ouders en kinderen heb ik al mogen ontmoeten, maar alsnog stel ik mij graag even aan jullie voor. Mijn naam is Inge Nijdam. Ik woon samen met mijn man, zoon en dochter en 2 katten in Emmen. Mijn hobby’s zijn lezen, koken en bakken, spelletjes spelen en creatief bezig zijn. 

Na mijn opleiding ben ik niet gelijk gaan werken in een KDV. Op dat moment waren er veel reorganisaties en was er bijna geen werk in te vinden. Na een andere studie en andere banen begon de kinderopvang wel weer te knagen. Ik miste het werken met kinderen, vooral het zien dat kinderen hun eigen ik ontwikkelen. Op de Speuldeel vind ik de bewegingsvrijheid van de kinderen zo fijn, het vies mogen worden en zelf dingen ontdekken. Je zal mij tegenkomen op zowel het KDV als de BSO.


Mijn naam is Karin Spijk en alweer heel wat jaren werk ik in de kinderopvang; elke dag is anders en de ontwikkeling van kinderen blijft boeien. Samen met mijn man en onze drie tiener kinderen wonen we in Midden-Drenthe, met veel groen om ons huis. Naast onze twee honden en poezen lopen er buiten een stel kippen, konijnen en ezels rond; we houden wel van een beestenboel! 

Creatief bezig zijn vind ik erg leuk. Met onze kinderen ontwerp en maak ik kostuums, want onze hobby is optreden als levend standbeeld. We gaan naar verschillende living statue festivals, in Nederland en soms ook in het buitenland.

Verder kan ik genieten van o.a. lezen en van wandelen met de honden of ezels. Voor een bordspelletje ben ik ook altijd in. Tot ziens bij De Speuldeel!


Hoi mijn naam is Judith. Ik ben een 4de jaars student pedagogisch medewerker en loop BBL stage bij De Speuldeel. Je hebt mij misschien vorige jaar al zien lopen en ik vind het heel leuk dat ik dit jaar mag blijven. Je kunt mij vinden op alle groepen en ik vind alle groepen even leuk. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en spelletjes te spelen. Ik heb superveel zin in dit jaar en als er vragen zijn hoor ik die graag. Groetjes Judith


Mijn naam is Marloes Spiekman. Ik ben geboren op 23 augustus 1989, geregistreerd partnerschap met Wilfred en samen hebben wij 3 kinderen Fleur, Stan en Saar.

Ik ben opgegroeid op het melkveehouderijbedrijf van mijn ouders. Als kind hielp ik graag mee op het bedrijf. Nu wonen we in Zuidveld, naast het melkveehouderijbedrijf van mijn ouders en broertje.

Na mijn opleiding Bloem & Design heb ik eerst bijna 10 jaar in een bloemenzaak gewerkt. Ik miste op een gegeven moment wat uitdaging en werken met kinderen leek mij leuk. Een versnelde volwassenopleiding SAW volgde daarna. Sinds 2010 werk ik met veel plezier in de Kinderopvang en ben al vanaf 2014 werkzaam bij De Speuldeel.

Voor mij is een kinderopvang op de boerderij een ideale combinatie. Ik hoop dat de kinderen net zo kunnen genieten van het buiten zijn en ik ze wat kan leren over de bloemen, planten en de dieren.


Mijn naam is Mineke Nijlant. Ik ben getrouwd met Gerard, we hebben 2 zoons, 2 schoondochters en een kleindochter en kleinzoon. Al op de lagere school was duidelijk dat ik later “iets met kinderen” zou gaan doen. Het werd de opleiding Kinder-en Jeugdverzorging. Na het afronden van deze opleiding ben ik werkzaam geweest in een Medisch Kindertehuis en op een Internaat voor Schippersjeugd. Toen onze kinderen naar school gingen vulde ik mijn tijd met vrijwilligerswerk op school, bij de peuterspeelzaal en de sportvereniging. Het werken met kinderen is altijd blijven trekken en ik was dan ook heel blij toen ik de kans kreeg om dit op de Speuldeel te kunnen doen. Het lekker buiten kunnen spelen en vies mogen worden, maar ook binnen veel speel- en ontdek mogelijkheden hebben. U kunt mij zowel op het KDV als de BSO tegenkomen.


Hallo allemaal, mijn naam is Tessa Verhoef en samen met mijn vriend ben ik woonachtig in Westerbork. In mijn vrije tijd ben ik bij de paarden te vinden of ben ik graag creatief bezig. In 2020 ben ik afgestudeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij de Speuldeel. Hier zou u mij eventueel van kunnen kennen. Ik vind het leuk om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling en te motiveren om te ontdekken en te leren. Dit doe ik het liefste op een speelse of creatieve manier. Ik sta zowel op het kdv, als op de bso.


Mijn naam is Tineke Hutten en ik woon in Coevorden. Ik ben getrouwd met Gerrit-Jan en samen hebben we een dochter (Sanne) en een zoon (Bas). Ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf en het werken op De Speuldeel spreekt me dan ook erg aan, de kinderen hebben hier de ruimte en kunnen heerlijk buiten spelen.

Hiervoor heb ik bijna 25 jaar in het basisonderwijs gewerkt als groepsleerkracht. In mijn vrije tijd knutsel ik graag en we hebben nog heel wat te klussen aan onze oude boerderij, er is binnen en buiten altijd wel iets te doen.


Mijn naam is Zekiyenur Uzun, ik ben van Turkse afkomst, 20 jaar en woonachtig in Emmen. 

In 2022 heb ik mijn MBO diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker behaald. Ondertussen ben ik weer begonnen met de opleiding HBO toegepaste psychologie, maar ik blijf als invalkracht werkzaam op De Speuldeel.

Werken op kinderopvang De Speuldeel spreekt mij erg aan, omdat het een vrije opvang is waarbij de kinderen hun eigen ik-persoon kunnen ontwikkelen. En dat vind ik erg belangrijk in het ontwikkelingsfase van een kind. Ook vind ik het mooi om te zien dat ze kunnen opgroeien in een veilige en natuurlijke omgeving. Ik sta zowel op het KDV, als op de BSO.


Hallo allemaal! In ben Irene Heeling, 21 jaar oud en ik woon in Beilen. Onlangs heb ik de opleiding tot pedagogisch medewerker afgerond en ben ik geslaagd! Met veel plezier kan ik nu het team bij De Speuldeel komen versterken! Ik heb er super veel zin in en ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten. Mochten jullie nog vragen hebben, stel deze dan gerust. Ik zie jullie snel. Tot dan!