Aline ScheperIk ben Aline Scheper en woon samen met mijn man Roel Jan, onze dochter en zoon op de boerderij in Witteveen. Roel Jan en zijn vader runnen samen het gecombineerde akkerbouw-en leghennenbedrijf.

Zelf heb ik 10 jaar in het basisonderwijs gewerkt als groepsleerkracht. Door de veranderingen in het onderwijs verloor ik het plezier in het werk. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging!

In een agrarisch blad las ik over kinderopvang op de boerderij. Dagelijks zie ik hoe mijn jonge kinderen genieten van het buiten zijn en de ruimte die de boerderij biedt. Dit deed me terugdenken aan mijn eigen jeugd. Dit was op de boerderij van mijn ouders. Ik herinner me vooral het buiten spelen in de landerijen en bosjes, het rond crossen op fietsjes en trekkertjes midden in de natuur.Spelenderwijs heeft dit mij veel kennis gebracht over het groeien en bloeien, het leren omgaan en zorgen voor dieren, en respect hebben voor de natuur maar bovenal genieten van dit alles!

Op onze kinderopvang hoop ik dat zoveel mogelijk kinderen dit ook kunnen ervaren, ze mee te laten genieten van het boerenleven midden in de natuur.