Hallo!

Ik ben Aline Scheper-Dolfing en sinds de oprichting in 2013 trotse eigenaar van kinderopvang op de boerderij, De Speuldeel!

Samen met mijn man Roel Jan en mijn dochter en zoon woon ik voor onze kinderopvang. Tot mijn vijfentwintigste ben ik opgegroeid bij mijn ouders op een boerderij. Vanaf kinds af aan gespeeld op de boerderij, genoten van de vrijheid, natuur, buitenlucht en alle werkzaamheden die er gedaan moesten worden op de boerderij. Als kleuter begonnen met het voeren van kalfjes, helpen met de geboorte van kalfjes en het halen van de koeien uit de wei.

Rond mijn twaalfde werd het bedrijf een volledig akkerbouw bedrijf en vanaf die tijd ook geholpen met het inschuren van de aardappelen.

Mijn jeugd op de boerderij heb ik altijd als een verrijking gezien en gevoeld. Dit gevoel van vrijheid, het zien groeien van planten, het verzorgen van dieren, het spelen in de natuur gun ik alle kinderen. Na tien jaar in het basisonderwijs te hebben gewerkt was het voor mij tijd voor iets nieuws en hebben we “de deel”, het gedeelte schuur wat vast zit aan ons woonhuis, verbouwd tot kinderopvang. Met het idee om alle kinderen de mogelijkheid te geven om op onze opvang de beste zorg in combinatie met de vrijheid en ruimte van de boerderij te kunnen bieden om zo te kunnen opgroeien in een fijne omgeving.

In juni 2013 (de opening) ben ik met één baby en mijn zoon, van toen 2,5 jaar, alleen begonnen met eerst een aantal dagen op de groep. Al snel kwamen er meer kinderen en zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met 13 medewerksters.

Nu ik niet meer wekelijks op de groep sta kom ik nog wel dagelijks over de vloer om te genieten van de blije koppies van de kinderen! Het werken met kinderen geeft mij veel voldoening.

Verder vind ik het leuk om regelmatig te sporten en wandelen, ik speel een beetje gitaar en begeleid het voetbalteam van onze zoon. Verder vind ik het leuk om leuke dingen te ondernemen met mijn gezin.

Ik hoop jullie te ontmoeten op De Speuldeel!


Hallo! Mijn naam is Corien Hooiveld. Samen met mijn man en beide jongens en onze twee kippen en konijnen wonen wij in het gezellige Oosterhesselen. Mijn man en ik vinden het heerlijk om in het voorjaar en de zomer motor te rijden. Daarnaast aanrommelen in onze tuin vinden wij ook erg leuk, met hulp van onze jongens.

In 2010 ben ik afgestudeerd als pedagogisch medewerker en heb daarna nooit meer de kinderopvang verlaten. In de afgelopen jaren heb ik op verschillende locaties gewerkt, maar op deze locatie het langst aantal jaren. Het bevalt goed!

Wie weet tot ziens bij De Speuldeel!
 

­­­­

Mijn naam is Mineke Nijlant. Ik ben getrouwd met Gerard, we hebben 2 zoons
en een schoondochter.

Na de mavo heb ik de opleiding Kinderverzorging/Jeugdverzorging gedaan. Na het afronden hiervan heb ik gewerkt in een medisch kinderhuis en op het schippersinternaat in Zwolle.
Omdat het in 1992, toen onze oudste zoon werd geboren, nog niet mogelijk was om hier parttime te werken ben ik thuisblijfmoeder geworden.
Bij het naar de basisschool gaan van de jongste ben ik op zoek gegaan naar werk dat ik tijdens de schooltijden kon doen en daarnaast was ik veel als hulp aanwezig bij activiteiten op school en werkte ik als vrijwilligster op de peuterspeelzaal. Het werken met kinderen is altijd blijven trekken en ik was dan ook heel blij toen ik de kans kreeg om op De Speuldeel te komen werken. Het lekker buiten kunnen spelen en vies mogen worden, maar ook binnen veel speel- en ontdek mogelijkheden hebben, kinderen hoeven zich hier niet te vervelen. U kunt mij zowel op het KDV als op de BSO tegenkomen.


Mijn naam is Jeanette Schuiring en woon samen met mijn 2 puberjongens Marco en Niek in Witteveen. Mijn hobby’s zijn lezen, wandelen met de honden, tuinieren, koken en bakken, en mountainbiken. 

Nadat ik MBO 4 opleiding agogisch werk heb afgerond, ben ik begonnen met de opleiding voor Z-verpleegkundige en heb daarna een aantal jaren gewerkt op een woonvorm voor verstandelijk gehandicapten. 

Nu werk ik alweer bijna 20 jaar met veel enthousiasme en plezier in de kinderopvang op verschillende groepen, zoals de buitenschoolse opvang, peutergroep en de groep 0 tot 4 jarigen. 

Kinderen zijn vaak open en eerlijk en volop in ontwikkeling, mooi om daar een steentje aan te kunnen bijdragen in een mooie landelijke omgeving op De Speuldeel– boerderij. Zelf heb ik het boerderijleven mogen ervaren, doordat ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf. 


Mijn naam is Jeanine van Zomeren. Geboren op 27 augustus 1980.

Ik woon samen met mijn 2 zonen Neo en Roaz in Hijken. Een dagje winkelen vind ik altijd erg leuk. Ik Crossfit graag en met de jongens bezig zijn. In 1999 heb ik mijn diploma SPW4 gehaald. Ik werk al jaren met veel plezier in de kinderopvang. Ik vind het leuk om samen met de kinderen bezig te zijn, ze te ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling en spel, lekker buiten spelen en ontdekken. De spontaniteit en onvoorspelbaarheid van kinderen maakt dat geen dag het zelfde is.


­­­­­­­­

Mijn naam is Marloes Spiekman-Speelman. Ik ben geboren op 23 augustus 1989, geregistreerd partnerschap met Wilfred en samen hebben wij 2 kinderen Fleur en Stan.
Ik ben opgegroeid op het melkveehouderijbedrijf van mijn ouders. Als kind was ik altijd buiten te vinden en hielp mijn vader graag mee op de boerderij.
In 2014 ben ik samen met Wilfred weer in Zuidveld komen te wonen, naast het melkveehouderijbedrijf van mijn ouders en broertje.
Sinds 2010 ben ik met veel plezier werkzaam in de kinderopvang. Op De Speuldeel werk ik zo’n beetje vanaf de opstart. Hiervoor heb ik na het afronden van de opleiding Bloem & Design bijna 10 jaar in een bloemenzaak gewerkt. Ik miste op een gegeven moment wat uitdaging en werken met kinderen leek mij leuk. Een versnelde volwassenopleiding SAW volgde daarna.
Voor mij is een kinderdagverblijf op de boerderij een ideale combinatie. Ik hoop dat de kinderen net zo kunnen genieten van het buiten zijn en ik ze wat kan leren over de bloemen, planten en de dieren.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tuinieren en leuke dingen samen met mijn gezin te ondernemen. Ook ga ik graag met vriendinnen gezellig winkelen, uiteten en naar de film.


Mijn naam is Janneke Wiechers- Dolfing, ik ben getrouwd met Mathijs Wiechers en samen hebben we twee dochters;  Dian (8 jaar ) en Frederiek (4 jaar). We hebben thuis een melkveebedrijf nabij Westerbork.
Voordat ik bij de Speuldeelm kwam werken, heb ik twaalf jaar in het onderwijs gewerkt. Ik was toen juf van  groep 1 en 2. Naast de Speuldeel werk ik ook nog bij Kitsprimair en heb daar een peutergroep.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen, in de tuin te werken en te tafeltennissen.


Hoi, ik ben Heleen Dijkstra-Mulder. Samen met mijn man en zoontje woon ik in Oosterwolde (fr.).

In 2012 ben ik afgestudeerd als pedagogisch medewerkster op het Drenthe College te Assen. Al snel kon ik als leidster op de BSO aan het werk op mijn oude stage bedrijf in Rolde. In januari 2016 ben ik komen werken bij De Speuldeel. Op maandag en vrijdag ochtend draai ik de peutergroep, op woensdag werk ik op het KDV en op de vrijdag middag mag ik met de BSO-ers leuke dingen ondernemen! De afwisseling tussen de baby’s, peuters en BSO-ers houd mij scherp en actief. De prachtige werk locatie, de ruimte om ons heen en de gebeurtenissen met de dieren en het loonwerk wat we samen met de kinderen mogen beleven geeft mij echt een verrijking in mijn vak. Zelf ben ik ook opgegroeid op een boerderij in Wijster. De ruimte vond ik heerlijk, op de trekker vond ik stoer en de koeien vond ik soms een beetje eng. “Iets met kinderen” dat was meer mijn ding! En dat zei ik dan ook altijd als mij gevraagd werd wat ik later wilde worden “iets met kinderen”. Creativiteit, spelletjes en een rollenspel spelen zijn dingen die ik naast mijn werk ook erg leuk vind om te doen. Al deze leuke dingen/ervaringen bij elkaar heeft mij gebracht tot het werken op De Speuldeel. Van je hobby je werk maken of van je werk je hobby maken… het is maar net hoe je het ziet! Mijn werk geeft mij energie en plezier!  Tot snel!


Begonnen als tijdelijke invaller, bleek het zo goed te bevallen, dat ik na langere tijd nog bij De Speuldeel ben. Het is natuurlijk wel even leuk als ik me dan ook wat verder voorstel. Mijn naam is Karin Spijk-Drenth en samen met mijn man en onze drie kinderen (een zoon en 2 dochters) wonen we in Midden-Drenthe. Naast onze twee honden en twee poezen lopen er buiten een stel kippen, konijnen en geitjes rond; we houden wel van een beestenboel!

Creatief bezig zijn vind ik erg leuk. Met onze kinderen ontwerp en maak ik kostuums, want hun hobby is optreden als levend standbeeld, natuurlijk ook bij Stiefkiekn in Westerbork. Ik vind het erg gezellig om samen naar de verschillende living statue festivals te gaan, de kinderen te schminken en me daarna te verwonderen over alle mini voorstellingen die ik daar zie.

Verder kan ik genieten van o.a. lezen en wandelen. Voor een bordspelletje ben ik ook altijd in. Tot ziens bij De Speuldeel!


Mijn naam is Tineke Hutten en ik woon in Coevorden. Ik ben getrouwd met Gerrit-Jan en samen hebben we een dochter (Sanne) en een zoon (Bas). Ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf en het werken op De Speuldeel spreekt me dan ook erg aan, de kinderen hebben hier de ruimte en kunnen heerlijk buiten spelen. Hiervoor heb ik bijna 25 jaar in het basisonderwijs gewerkt als groepsleerkracht. In mijn vrije tijd knutsel ik graag en we hebben nog heel wat te klussen aan onze oude boerderij, er is binnen en buiten altijd wel iets te doen.


Mijn naam is Vera Hofman en ik kom uit Beilen. In 2018 ben ik afgestudeerd van MBO-4 en heb ik mijn diploma Onderwijsassistent-SAW behaald. Ik werk als invalkracht bij De Speuldeel. Ik werk nu voor het 2e jaar met veel plezier in de kinderopvang. Naast de kinderopvang werk ik ook nog op de camping in het entertainmentteam. Ik was vroeger als kind (en nog steeds) veel buiten te vinden en dingen aan het ontdekken. Ik vind de combinatie kinderopvang-boerderij erg leuk en je kan er samen met de kinderen veel ontdekken. Ik ga naast mijn werk graag op reis en houdt me bezig met fotografie en verder ga ik graag met vriendinnen op stap. Ik heb thuis een hond, kat en 2 cavia’s, dus thuis is het ook een beestenboel. Ik steek graag mijn handen uit de mouwen, wat goed van pas komt op de kinderopvang!


Mijn naam is Miranda Lubbers, ik woon in Schoonebeek, ben getrouwd met Herman en samen hebben we twee zoons, Niek en Tijn. Ik hou van lezen, tuinieren, fietsen, winkelen maar vooral van gezelligheid.

Werken met kinderen is altijd al een droom van mij geweest maar tot voor kort was het er nooit van gekomen. Wel heb ik vanaf mijn jeugd veel vrijwilligerswerk met kinderen gedaan o.a. bij de scouting, peuterspeelzaal, basisschool en de plaatselijke voetbalclub. Toen de kinderen ouder waren besloot ik om een opleiding te gaan volgen en dat werd de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker, mijn stageperiode mocht ik volgen bij ‘De Speuldeel’ en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Vanaf dag één voelde ik me hier zeer welkom en het werken met kinderen is het mooiste wat er is!  Nu het einde van mijn opleiding in zicht is ga ik aan de slag bij ‘De Speuldeel’ als invalkracht.

Tot ziens bij de Speuldeel!


Mijn naam is Herma Hermsen en samen met mijn partner en twee kinderen (Danny en Jordy), wonen wij in Emmen.

Omdat mijn kinderen al wat ouder zijn, geniet ik intens van de kinderen die bij ons op het kinderdagverblijf, de peuteropvang en de BSO komen. Ik vind het heerlijk dat ze zo puur en oprecht zijn en gewoon vragen wat ze willen weten.

Bij De Speuldeel staat ontdekken en jezelf zijn voorop, iets wat ik zelf ook heel belangrijk vind.
Je kunt mij vinden op kantoor, maar ik kom ook regelmatig op de groep om de kinderen gedag te zeggen of om samen met de kinderen te lunchen.


Hallo allemaal,

Ik ben Dewy Kruid en ik ben 18 jaar oud. Ik woon in Hijken samen met mijn ouders, mijn broer en onze hond. Haar naam is Kyra.

Kyra helpt elke dag mijn vader mee met het vangen van de schapen en helpt op de boerderij bij de stieren.

Mijn hobby’s zijn sporten, afspreken met vrienden en wandelen met Kyra.

Ik volg de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Dit doe ik bij het Drenthe College in Assen. Ik zit nu in mijn 3de en laatste leerjaar. Ik loop dit schooljaar op Maandag, Dinsdag en Woensdag stage op de Speuldeel, hier heb ik enorm veel zin in!😊 ik hoop hier veel te kunnen leren en samen met jullie veel leuke dingen te kunnen doen.


Hallo!

Ik ben Sanne en ik ben 19 jaar oud.

Ik woon samen met mijn ouders, zusje en twee broertjes op een boerderij net buiten het dorpje Pesse. Op de boerderij hebben wij koeien, geiten, kippen, vogels, varkens, paarden, katten, een cavia en een hond.

Op dit moment zit ik in het 2e leerjaar van de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker op het Alfa College in Hoogeveen. En mijn stage mag ik volgen bij de Speuldeel! Mijn stagedagen zijn op donderdag en vrijdag en vanaf februari 2022 ben ik ook op de woensdag bij de Speuldeel.

Mijn hobby’s zijn thuis op de boerderij helpen met de dieren en met de trekkers op het land. Ook rijd ik paard en mag ik graag een stukje wandelen.