Mijn naam is Corien Hooiveld, 28 jaar, ik ben getrouwd en samen met mijn man en zoontje en onze twee schildpadden wonen wij in het gezellige Oosterhesselen. Mijn man en ik vinden het heerlijk om in het voorjaar en de zomer motor te rijden. Daarnaast aanrommelen in onze tuin vinden wij ook erg leuk, met hulp van ons zoontje.

In de winter zagen wij ons eigen haardhout en daarmee houden wij ons lekker warm. Verder vinden wij het gezellig om met familie en vrienden samen te zijn en uitstapjes te maken.

Wie weet tot snel bij De Speuldeel!


­­­­

Mijn naam is Rianne Boersma en ben getrouwd met Jaap Boersma. Samen hebben we 3 kinderen mogen krijgen. Inmiddels werk ik al 13 jaar met veel plezier in de kinderopvang. De ontwikkeling van al die verschillende kinderen blijft me integreren.

Ik vind het fijn dat er op de Speuldeel veel ruimte is voor de kinderen in een landelijke omgeving. Onze eigen kinderen gaan dan ook graag mee naar de Speuldeel. Zelf wonen we ook landelijk en zijn we dol op het buitenleven en de dieren om ons heen. Daarnaast zijn we sinds kort ook pleegouders en is er nog een plekje vrij voor een kindje in ons huis.

Jaap en ik zijn samen een goed klus team. We maken veel dingen zelf en mogen dan ook graag in de vrije uren bezig zijn met een klus zowel binnen als buitenhuis. Daarnaast houden we van ons sociale leven. Daardoor zijn de weekenden gauw gevuld. Ten slotte zit ik in allerlei activiteiten- en creatieve commissies. En eens per week is mijn ontspanning een avondje volleyballen.


Mijn naam is Jeanette Schuiring, ben 44 jaar en woon samen met mijn 2 puberjongens Marco en Niek in Witteveen. Mijn hobby’s zijn lezen, wandelen met de honden, tuinieren, koken en bakken, en mountainbiken.

Nadat ik MBO 4 opleiding agogisch werk heb afgerond, ben ik begonnen met de opleiding voor Z-verpleegkundige en heb daarna een aantal jaren gewerkt op een woonvorm voor verstandelijk gehandicapten.

Nu werk ik alweer bijna 20 jaar met veel enthousiasme en plezier in de kinderopvang op verschillende groepen, zoals de buitenschoolse opvang, peutergroep en de groep 0 tot 4 jarigen.

Kinderen zijn vaak open en eerlijk en volop in ontwikkeling, mooi om daar een steentje aan te kunnen bij  dragen in een mooie landelijke omgeving op de speuldeel- boerderij. Zelf heb ik het boerderijleven mogen ervaren, doordat ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf.


Mijn naam is Jeanine en ik woon samen met mijn 2 zonen Neo en Roaz van 9 en 7 jaar in Hijken. Een dagje winkelen vind ik altijd erg leuk en met de jongens bezig zijn. In 1999 heb ik mijn diploma SPW4 gehaald. Ik werk al 14 jaar met veel plezier in de kinderopvang. Ik vind het leuk om samen met de kinderen bezig te zijn, ze te ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling en spel, lekker buiten spelen en ontdekken. De spontaniteit en onvoorspelbaarheid van kinderen maakt dat iedere dag anders is.


­­­­­­­­

Mijn naam is Marloes Spiekman-Speelman. Ik ben geboren op 23 augustus 1989, geregistreerd partnerschap met Wilfred en samen hebben wij 2 kinderen Fleur en Stan.
Ik ben opgegroeid op het melkveehouderijbedrijf van mijn ouders. Als kind was ik altijd buiten te vinden en hielp mijn vader graag mee op de boerderij.
4 jaar geleden ben ik samen met Wilfred weer in Zuidveld komen te wonen, naast het melkveehouderijbedrijf van mijn ouders en broertje.
Sinds 2010 ben ik met veel plezier werkzaam in de kinderopvang. Op de Speuldeel werk ik zo’n beetje vanaf de opstart. Hiervoor heb ik na het afronden van de opleiding Bloem & Design bijna 10 jaar in een bloemenzaak gewerkt. Ik miste op een gegeven moment wat uitdaging en werken met kinderen leek mij leuk. Een versnelde volwassenopleiding SAW volgde daarna.
Voor mij is een kinderdagverblijf op de boerderij een ideale combinatie. Ik hoop dat de kinderen net zo kunnen genieten van het buiten zijn, en ik ze wat kan leren over de bloemen, planten en de dieren.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tuinieren en leuke dingen samen met mijn gezin te ondernemen. Ook ga ik graag met vriendinnen gezellig winkelen, uiteten en naar de film.


Mijn naam is Chanté Adams,  en ik ben 32 jaar oud. Ik werk nu bijna 11  jaar in de kinderopvang en heb op alle groepen  gestaan.  In 2012 ben ik de liefde tegen gekomen en zijn wij in 2013 (mijn dochter en ik) verhuisd van Utrecht naar Drenthe; Hoogersmilde.  Samen hebben we 2 kinderen  en een hond.

In mijn vrije tijd doe ik graag aan volleybal, joggen, rommelmarkten bezoeken, naar het theater gaan en leuke dingen doen met mijn gezin.

 


Mijn naam is Marissa Bol en ik ben 21 jaar oud. Ik geboren en getogen in Klazienaveen. Ik woon momenteel nog bij mijn ouders thuis. Ik ben in juni 2018 afgestudeerd aan de hbo opleiding Pedagogisch Management Kinderopvang (PMK). In het derde leerjaar van de opleiding PMK heb ik een half jaar intensief stage gelopen op De Speuldeel. Dit beviel zo goed, dat ik niet meer ben weg gegaan! Sindsdien werk ik 1 dag in de week op kantoor en daarnaast val ik in de vakanties in op de groepen. De afwisseling van het kantoor en de groep vind ik heel fijn! Ik heb de stage toen heel bewust gekozen. De ruimte en de rust op een agrarische kinderopvang vind ik zoveel voordelen hebben. De kinderen kunnen zoveel meer ontdekken, experimenteren en vervelen zich hier nooit!


Mijn naam is Janneke Wiechers- Dolfing, ik ben getrouwd met Mathijs Wiechers en samen hebben we twee dochters;  Dian (8 jaar ) en Frederiek (4 jaar). We hebben thuis een melkveebedrijf nabij Westerbork.
Voordat ik bij de Speuldeelm kwam werken, heb ik twaalf jaar in het onderwijs gewerkt. Ik was toen juf van  groep 1 en 2. Naast de Speuldeel werk ik ook nog bij Kitsprimair en heb daar een peutergroep.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen, in de tuin te werken en te tafeltennissen.


Hoi, Mijn naam is Heleen Mulder 28 jaar oud (2018). Ik woon samen met mijn vriend in Oosterwolde.

In 2012 ben ik afgestudeerd als pedagogisch medewerkster op het Drenthe college te Assen. Ik kon al vrij snel aan het werk als leidster op de BSO op mijn oude stage plek in Rolde. In Januari 2016 ben ik begonnen met mijn combibaan door naast mijn werk in Rolde ook te komen werken op de Speuldeel. Ik werk op maandag, woensdag, en vrijdag waarvan de maandag en vrijdag ochtend vast op de peutergroep. Met veel plezier geniet ik iedere dag van deze prachtige werk locatie, de ruimte om ons heen en de gebeurtenissen met de dieren en het loonwerk wat we samen met de kinderen mogen beleven geeft mij echt een verrijking in mijn vak. Zelf ben ik ook opgegroeid op een boerderij in Wijster. De ruimte vond ik heerlijk, op de trekker vond ik stoer en de koeien vond ik soms een beetje eng. “iets met kinderen” dat was meer mijn ding! En dat zei ik dan ook altijd als me gevraagd werd wat ik later zou willen worden. Creativiteit, spelletjes en een rollenspel spelen zijn dingen die ik naast mijn werk ook erg leuk vind om te doen. Al deze leuke dingen/ervaringen bij elkaar heeft mij gebracht tot het werken op de Speuldeel.


Mijn naam is Mineke Nijlant, ik ben 56 jaar en getrouwd met Gerard. Wij zijn de ouders van Niels (26, woont samen met Manon) en Mathijs (23). Ik heb de opleiding MBO Kinder-en Jeugdverzorging gedaan. Na mijn opleiding heb ik in een Medisch Kinderhuis en op een Internaat voor Schipperskinderen gewerkt en tussendoor als vrijwilligster op een peuterspeelzaal.

Als thuisblijfmoeder deed ik veel vrijwilligerswerk, op de speelzaal, op de basisschool en bij de sportvereniging. De Speuldeel spreekt mij erg aan vanwege het veel naar buiten kunnen en betrokken zijn bij het bedrijf. Zo zijn wij en onze kinderen ook opgegroeid. Veel buiten zijn en je niet druk maken om vies worden. Onze kinderen zeiden vaak: “mijn moeder heeft wel een wasmachine” Om werk met de kinderen te kunnen combineren ben ik gaan werken als postbezorger bij PostNL, maar het werken met kinderen is altijd blijven trekken. Ik ben dan ook heel blij dat ik dat bij de Speuldeel weer kan gaan doen.